شماره خبر : 25679
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
استاندارد سبوس نان بازنگری می شود
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری ها، بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.

به گزارش نخست نیوز : زهرا عبداللهی افزود: سبوس گیری از آرد نانوایی ها در سال های اخیر افزایش یافته و این مسئله خطر افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، سرطان و دیابت را افزایش داده است بنابراین بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
وی درباره غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیک اظهار کرد: غنی سازی آرد نانوایی ها با این دو ریزمغذی مهم از سال ٨۶ در کشور شروع شد و در این سالها میزان پوشش غنی سازی آرد نانوایی ها گاهی کم و گاهی بیشتر می شد.
عبداللهی گفت: اکنون حدود ٨۵ درصد آرد نان های لواش، تافتون و بربری با آهن و اسید فولیک در کشور غنی می شود اما کافی نیست و باید ١٠٠ درصد آرد تولیدی این نان ها غنی سازی را داشته باشند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مشکلی که اکنون در کیفیت تولید آرد نانوایی ها وجود دارد، میزان بالای سبوس گیری آن است که متاسفانه به بهانه ذائقه مردم و با این استدلال که مردم نان سفیدتر دوست دارند، کارخانه های تولید آرد به سمت سبوس گیری بیشتر حرکت کرده اند و آردهایی را روانه نانوایی ها کرده اند که به نفع سلامت مردم نیست.
وی گفت: افزایش سبوس گیری نان سیاست غلطی است که از حدود سه سال پیش در کشور شروع شده، برخی مسئولان تصمیم گرفتند که آرد سفیدتری را روانه بازار کنند که این تصمیم بر خلاف نیازهای سلامت مردم است.
عبداللهی اضافه کرد: میزان سبوس گیری آرد نان تافتون که باید حداکثر حدود ١٣ تا ١٣.۵ درصد باشد اکنون به ١۵ تا ١٨ درصد و در برخی کارخانه ها به حدود ٢٣ درصد رسیده است، این تصمیم اشتباهی است که به بهانه تولید نان سفید انجام شده است و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وی گفت: در مورد نان سنگک در صورتی که آرد استاندارد سنگک را داشته باشد و سبوس گیری آن ٧ درصد باشد نیازی به غنی سازی با آهن و اسید فولیک نیست اما متاسفانه شاهد این هستیم که در مورد آرد نان سنگک نیز سبوس گیری بیش از این میزان انجام می شود و بهانه سفیدتر شدن نان سنگک آردهایی به ١٨ درصد سبوس گیری وارد نانوایی ها سنگک می شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به گسترش چاقی و اضافه وزن و نیز افزایش بیماری های گوارشی، سرطان دستگاه گوارش و دیابت، افزایش سبوس گیری نان به زیان سلامت مردم است و باید هر چه سریعتر این سیاست بازنگری شود.
وی گفت: بر اساس دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که ریاست آن با رئیس جمهوری است و ٩ وزیر عضو آن هستند، وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد، کار بازنگری و اصلاح استاندارد سبوس گیری آرد نانوایی را شروع کرده اند و جلسات کارشناسی این اقدام به طور مستمر بین دو دستگاه برگزار می شود.
عبداللهی افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که استاندارد سبوس آرد نان ها به استاندارد قبلی برگردد و برای نان سنگک هفت درصد، برای نان تافتون ١٣.۵ درصد باشد. در مورد آرد نان بربری استاندارد قبلی ١٨ درصد سبوس گیری بود که پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این استاندارد نیز بازنگری شود و میزان سبوس گیری آرد بربری نیز کاهش یابد.
وی اضافه کرد: البته ذائقه مردم و تقاضای بازارهم مهم است بنابراین انتظار نداریم در زمان کوتاه و یک دفعه نان های با سبوس بالاتر وارد بازار شود، زیرا ممکن است بسیاری از مردم نان های تیره تر را دوست نداشته باشند و تقاضای نان سفید داشته باشند، اما باید فرهنگ سازی شود تا مردم بدانند که نان هر چه تیره تر باشد به نفع سلامت آنهاست و نان های سفید، برای سلامت آنان مفید نیست.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: کار افزایش میزان سبوس نان، یک کار تدریجی است و باید گام به گام میزان سبوس آرد نان ها را افزایش دهیم تا به استانداردی برسیم که هم سلامت مردم را تامین کند و هم ذائقه و نیاز بازار را داشته باشد.
نظرات
ارسال نظر
-
چه کسانی می توانند حمایت از کالای ایرانی را تحقق بخشند؟
- سینمای ایران «دردمحور» است
- تایید حکم قصاص «محمد ثلاث» در دیوان عالی
- «حمید بقایی» تحت مراقبت پزشکی است
- کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میشود
- دستگیری هکر ۵١۴ گوشی تلفن همراه
- تاریخهای کلیدی اسکار نودویکم اعلام شد
- هر آنچه باید درخصوص عصبکشی دندانها بدانید
- «جهان پهلوان تختی» بر پرده سینما میرود
- خطرات وحشتناک شکستن قلنج انگشتان دست
- نیمهخرداد، پایان راه «شهرزاد» خواهد بود
- الیور استون مهمان تلویزیون ایران شد
- عاملان جنایت جماران پای چوبه دار
- نظر آهنگساز ژاپنی درمورد موسیقی فیلم های جشنواره جهانی فجر
- شایعترین بیماری چشم در دوران سالمندی
- نجات مربی شنا از مرگ برای سومین بار!
- ایران با تایلند، عربستان، عمان و کویت همگروه شد
- مرگ باز هم به ورزش حمله کرد
- اجرای طرح ترافیک سال ٩٧ از ١۵ اردیبهشت
- بهترین زمان برای خرید مسکن
- توافق پاکستان و افغانستان برای پایان دادن به تنشهای مرزی
- ۶٠درصد مردم ایران دارای اضافه وزن و چاقی هستند
- دفاع همه جانبه از نام «خلیج فارس» غرور ایرانیان سراسر جهان را برانگیخت
- آب مروارید شایعترین بیماری چشم در دوران سالمندی
- افزایش دو برابری بیماریهای قلبی با چاقی شکمی
- هرآنچه باید درخصوص عصبکشی دندانها بدانید
- بساط تهمت زدن و دروغ پردازی از برخی تریبون ها باید جمع شود
- رفاه نباید تهدید کننده سلامت باشد
- ٢٣٧ هزار هکتار از اراضی کرستان دچار سرمازدگی شد
- آغاز نشست علنی امروز مجلس با ٩٣ صندلی خالی در صحن
- حذف کامل اسیدچرب ترانس
- سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد
- افراد مبتلا به فشارخون بالا موسیقی کلاسیک گوش دهند
- اهمیت تشخیص درست بیماری ها
- چطوری شستشوی مغزی می شویم؟
- از گرما در آلاسکا تا زیر آبرفتن کیش؛ تغییر اقلیم جدی می باشد!
- کودکان تراجنسیتی؛ هویت گمشده و درد طرد از اجتماع